top of page

Головний засіб від епідемій – це покаяння, – митрополит Павел


Людям варто каятися і вдаватися до Бога, а не забороняти богослужіння, вважає митрополит Павел.


Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел вважає, що головним засобом від епідемій і пандемій є покаяння, завдяки якому Господь може умилостивитися над людьми, повідомляє прес-служба Лаври.


Митрополит Павел зазначає, що сьогодні влада закликає людей не приходити в храми через коронавірус, замість того щоб звернути увагу на проблеми, які безпосередньо залежать від неї.


Ієрарх нагадав історію встановлення свята Винесення Животворящих Древ Хреста Господнього, коли в Константинополі були інфекційні захворювання. Тоді Патріарх, взявши Хрест Христовий, очолив хресні ходи. Разом з народом він проніс святиню по всьому місту, і епідемії зупинилися.


«Я сьогодні звертаюся до вас, брати і сестри, щоб ви в цій ситуації не створювали паніки, – підкреслив намісник. – У нас є засіб, який може запобігти всім цим лихам. Це – покаяння, завдяки якому Господь може відвернути від нас Свій праведний гнів. Може, в ці дні Великого посту нам потрібно прийти до Бога, може, нам потрібно прибігти в храм, почати постити, молитися, почати прощати інших, почати бачити в інших не ворога, але брата? І тоді Господь може покласти перешкоду всякому злу».


Митрополит закликав віруючих ходити до храмів, причащатися і молитися. «Дякую Богові за те, що маю можливість бути у Святій Соборній і Апостольській Церкві, в Церкві Православній, в Церкві Христовій і маю можливість звертатися до вас з проханням: не втрачайте віри, Христос не за горами, Христос з нами, Христос між нами. Якщо Він воскрешав померлих, якщо Він відкривав очі сліпим, якщо Він наказував стихіям і припиняв будь-які хвороби, які були в людях, то у Нього і для нас вистачить милостей. Нам залишається тільки одне: вірити в Нього, не сумніватися в Його Божественній природі і в Його благодатній силі, яка немічних лікує і бідних наповнює», – резюмував ієрарх.


Джерело: https://spzh.news/

Новини
Архів
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page